Arbo

Arbocatalogus

Arbocatalogus Graan is een (digitaal) document waarin werkgevers en werknemers op sectorniveau vastleggen welke maatregelen getroffen worden om te voldoen aan de doelvoorschriften in de Arbeidsomstandighedenwet. Dit document is met positief resultaat (marginaal) getoetst door de Inspectie SZW. De Inspectie SZW controleert bedrijven op naleving van de wet- en regelgeving en houdt daarbij rekening met de oplossingen uit de arbocatalogus. Wie de oplossingen uit een positief getoetste arbocatalogus opvolgt, wordt minder streng gecontroleerd dan andere bedrijven. Bij ernstige overtredingen van de Arbeidsomstandighedenwet legt Inspectie SZW forse boetes op.

Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden. Daarom kunnen zowel werkgevers als werknemers de arbocatalogus raadplegen op de website van Arbocatalogus Graan. De arbocatalogus is nooit klaar, op dit moment worden verdere risico’s uitgewerkt. Daarnaast zijn arbeidsomstandigheden altijd onderhevig aan ontwikkeling.

Meer informatie

Mocht u iets zien wat niet meer klopt en/of een nog betere oplossing voor een risico weten, stuur dan een e-mail naar: info@graancao.nl.

Scroll naar boven