Opleiding Allround Operator in de diervoedersector

Deze opleiding is bedoeld voor operators in de diervoedersector en tijdens deze opleiding komen de onderwerpen zoals grondstoffen en receptuur, proces en besturing, zorgsystemen, perserij en mengerij en dergelijke aan bod.

De opleiding duurt 1,5 jaar en omvat ca. 45 lesdagen. De opleiding vindt deels plaats op de verschillende bedrijven waar deelnemers werkzaam zijn. Zo krijgen de deelnemers de mogelijkheid om eens een kijkje in de keuken te nemen bij andere bedrijven. Daarnaast zijn er een aantal lesdagen bij PTC+ in Barneveld. Na het slagen van deze opleiding ontvangen de deelnemers het MBO 3 diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie.

Praktijkgedeelte

Voor het praktijkgedeelte maken deelnemers werkplekopdrachten van hun eigen bedrijf, onder begeleiding van een praktijkopleider uit het bedrijf. De praktijkopleider beoordeelt samen met de begeleider van Helicon Opleidingen de kwaliteit van de gemaakte opdrachten.

Deelnemers sluiten de opleiding af met een verbeterproject. Hierin wordt een onderwerp uit het eigen bedrijf opgepakt en wordt daarvoor een verbetervoorstel gemaakt. Dit verbetervoorstel wordt gepresenteerd aan de rest van de groep en aan vertegenwoordigers van de bedrijven.

Examen

Aan het einde van het traject volgt examen. Dit examen bestaat uit een Proeve van Bekwaamheid op het eigen bedrijf, een examen Nederlands en een examen Rekenen. 

Kosten en subsidiemogelijkheden

De kosten bedragen ca. € 1.700,- per jaar (dus € 2550,- in totaal). Deze prijsindicatie gaat uit van 10 deelnemers. De prijs kan variëren afhankelijk van het aantal deelnemers. 

De opleiding komt in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is maximaal € 2.700,- per deelnemer per jaar. Deze regeling is tijdelijk gesloten. Een aanvraag indienen is weer mogelijk vanaf 2 juni 2021 Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ook is het mogelijk voor bedrijven die afdragen aan Stichting Sociaal Fonds Graanbe- en verwerkende bedrijven (SFGB) om een cao subsidie aan te vragen. 

Meer informatie en aanmelden

Deze opleiding is een onderdeel van de Nevedi Academy. Voor meer informatie en aanmeldingen neem je contact op met Anne-Sophie Kersten via telefoonnummer 06-51999116 of e-mail naar: a.kersten@helicon.nl

Na aanmelding worden de deelnemers uitgenodigd voor een intake. De intake bestaat uit een capaciteitentoets, toets Nederlands en rekenen en een intakegesprek. De resultaten hiervan meten het huidige niveau. Zo is het voor Helicon mogelijk om de juiste begeleiding per deelnemer af te stemmen. 

Bron: Nevedi

Scroll naar boven