Uitnodiging cursus RI&E in een halve dag op dinsdag 22 september 2020

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In opdracht van Nevedi organiseert Agribusiness Service BV de cursus RI&E in een halve dag op dinsdag 22 september 2020. 

Noodzaak cursus RI&E

Ieder bedrijf hoort een actuele RI&E en plan van aanpak te hebben, dus eens in de paar jaar is het nodig om de (bestaande) RI&E weer eens te doorlopen en te bekijken of er nog verbeterpunten zijn. Licentie voor de branche RI&E kost 500 euro, voor bedrijven die afdragen aan Stichting Sociaal Fonds Graanbe- en verwerkende bedrijven is de licentie voor RI&E kosteloos. Maar hoe beoordeel je nu bepaalde onderwerpen in die branche-RI&E, hoe hoog is het risico en wat neem je op in het plan van aanpak?

Doelgroep

De cursus is geschikt voor preventiemedewerkers en voor iedereen die geïnteresseerd is in Arbo, veiligheid, gezondheid en preventie in de diervoederbranche.

Inhoud van de cursus

In één ochtend gaan we de volgende onderwerpen behandelen en zelf praktisch aan de slag:

  • Korte inleiding RI&E en de Arbowet.
  • Gebruik van het branche-RI&E-instrument, hoe werkt het (samen met laptop bekijken).
  • Bespreken van actuele wijzigingen in de branche-RI&E.
  • Hoe beoordeel ik de onderwerpen; aan de hand van voorbeeldsituaties en foto’s.
  • Rapportage en het plan van aanpak.

Locatie

Nijkerk

Programma

09:00 uurOpening en voorstelrondje
Theorie gedeelte
09:10 uurRI&E: risico’s in kaart brengen en plan van aanpak
10:10 uurKorte pauze
Praktijk gedeelte
10:20 uurInvullen van de branche-RI&E
12:30 uurSluiting

Kosten

Het inschrijfgeld voor deze cursus bedraagt € 400 (ex. BTW). Leden van Nevedi krijgen korting en betalen € 300 (ex. BTW). Dit is inclusief cursusmateriaal en arrangementskosten. Deelnemers dienen zelf hun laptop mee te nemen en inloggegevens te hebben voor de branche-RI&E voor de Graanbe- en verwerkende sector. 

Na inschrijving ontvangt de deelnemer een bevestiging en een factuur.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie neemt u contact op met Agribusiness Service BV via telefoonnummer: 085 – 77 319 73 of stuur een e-mail naar: info@agribusiness-service.nl. U kunt uw aanmelding via het aanmeldformulier sturen naar: info@agribusiness-service.nl.

Scroll naar boven